

Recommended Sessions for Instructional Technology

Coaches

From the perspective of TCEA Staff

Monday, January 30

Turnover, New Hires, Low Tech Integration, Oh My! 90-minute Session 8:00 a.m. - 9:30 a.m. Room 214B

Creating Engaging Instructional Videos with Immersive Learning

90-minute Hands-On Experience 8:30 a.m. - 10:00 a.m. Room 304C

Floating Through the Rough Waters of Ed Tech PD

60-minute Session 9:30 a.m. - 10:30 a.m. Room 213AB

Build High Performing Professional Learning Communities

60-minute Session 10:00 a.m. - 11:00 a.m. Room 212AB

Ideas for Creating Buy-In for Tech Coaches

60-minute Session 10:00 a.m. - 11:00 a.m. Room 214A

Coaching for Results

90-minute Hands-On Experience 10:30 a.m. - 12:00 p.m. Room 304B

Creating PD for Teachers with No Time to Spare

90-minute Hands-On Experience 11:00 a.m. - 12:30 p.m. Room 301A

Coaching Through the Burnout

60-minute Session 11:30 a.m. - 12:30 p.m. Room 212AB

How to Build Relationships that Work 60-minute Session

12:30 p.m. - 1:30 p.m. Stars at Night Ballroom B1

The One with All the Coaches:

Leveraging Technology to Make Connections 60-minute Session 1:00 p.m. - 2:00 p.m. Stars at Night Ballroom B4

Professional Learning Poster Sessions Posters 2:30 p.m. - 4:30 p.m.

Tower View Lobby: Posters

Extra! Extra! Get Your Tech News Here!

60-minute Session 2:30 p.m. - 3:30 p.m. Room 214A



Byte-Sized PD 60-minute Session 4:00 p.m. - 5:00 p.m. Room 214A

Tuesday, January 31

A Google Certified Coaching Program's Implementation Story 90-minute Session 8:30 a.m. - 10:00 a.m. Room 214A

Teacher TLC: Self-Care Strategies for Emotional Health

60-minute Session 9:30 a.m. - 10:30 a.m. Hemisfair C1

Empowering IT Through Professional Learning

60-minute Session 11:00 a.m. - 12:00 p.m. Room 211

Tech Coaches Roundtable: Ideas for a Sustainable PD Program

60-minute Roundtable Discussion 1:00 p.m. - 2:00 p.m. Room 205

So You Wanted to Be an Instructional Coach?

60-minute Session 1:30 p.m. - 2:30 p.m. Room 214A

A Twist on Team Building 60-minute Session

2:30 p.m. - 3:30 p.m. Room 214B

Digital Badges: Encouraging Growth

Within Your Tech Community 60-minute Session 2:30 p.m. - 3:30 p.m. Room 213AB

Level Up Your PD Videos

60-minute Session 4:00 p.m. - 5:00 p.m. Room 214B

Methods for Designing Professional Learning That Hits the Mark

60-minute Session 4:30 p.m. - 5:30 p.m. Room 221B



Wednesday, February 1

Can You Be ALL the Things to ALL the People? 90-minute Session

8:30 a.m. - 10:00 a.m. Room 214A

Level Up Your PL Design 90-minute Hands-On Experience

8:30 a.m. - 10:00 a.m. Room 301A

Modeling and Building Professional Development Using an LMS

60-minute Session 9:30 a.m. - 10:30 a.m. Room 213AB

Finding Your #PLF (Personal Learning Family) 60-minute Session

10:00 a.m. - 11:00 a.m. Room 212AB

Mixing It up With March Madness -Strategies to Engage With Teachers' Favorite Tech Tools

90-minute Hands-On Experience 12:00 p.m. - 1:30 p.m. Room 304A

Supporting Beginning Teachers Through Multi-Tiered Coaching

60-minute Session 12:00 p.m. - 1:00 p.m. Room 214A

Instructional Technologists Sharing Best Practices

90-minute Roundtable Discussion 12:30 p.m. - 2:00 p.m. Room 205

Tier, Coach, Grow: A Simple and Comprehensive Instructional Coaching Framework 60-minute Session

12:30 p.m. - 1:30 p.m. Stars at Night Ballroom B1

Dedicated Exhibit Hall Hour

Special Event 2:00 p.m. - 3:00 p.m. Exhibit Hall

Data-Driven Coaching

60-minute Session 3:00 p.m. - 4:00 p.m. Stars at Night Ballroom B2/B3

How We Empowered Teacher Leaders with #edTech 60-minute Session

3:30 p.m. - 4:30 p.m. Room 214B

Surprise: Experiential Learning Is for Teachers Too!

60-minute Session 4:30 p.m. - 5:30 p.m. Room 214A



Thursday, February 2

Equity in Instructional Coaching

60-minute Session 8:30 a.m. - 9:30 a.m. Room 214A

An Introvert and Extravert Walk Into an Instructional Tech Department

60-minute Panel Discussion 9:30 a.m. - 10:30 a.m. Room 225B

Disrupting Professional Learning with the Andragogy Framework

60-minute Session 9:30 a.m. - 10:30 a.m. Room 213AB

Lightning PD: 10 Minutes to Upgrade Instructional Practice

60-minute Session 10:00 a.m. - 11:00 a.m. Room 223

Dedicated Exhibit Hall Hour

Special Event 1:00 p.m. - 2:00 p.m. Exhibit Hall

Leftovers with Leslie

Special Event 2:00 p.m. - 3:15 p.m. Stars at Night Ballroom B2/B3